T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ŞIRNAK / MERKEZ - Kasrık Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk Anadolu İmam Hatip Lisesi

HEDEF YKS 2024

Nis

Hedef YKS 2024 kapsamında sınava girecek öğrencilerimize sınav kaygısı hakkında motivasyon semineri verildi

Nis

Okulumuzdaki yks öğrencilerine yönelik nisan ara tatilinde soru çözüm kampı yapılacaktır. 

 

Şbt

Yapılan Hedef 2024  YKS tecrübe paylaşım toplantısında alınan kararlar aşağıda belirtilmiştir.   A-     Destekleme ve Yetiştirme Kursları ile ilgili olarak;   1-Destekleme kurslarında verimliliğin arttırma noktasında , devam devamsızlık takibinin veli ile temas halinde yapılmasına karar verilmiştir.   2- İmam hatip okullar arası DYK verimliliğini ölçme amacıyla ortak deneme sınavı yapılması   3- Bakanlığımızın yayınladığı destek kaynaklarının daha aktif kullanılması amacıyla öğretmenlerin bilinçlendirilmesine ve bu konuda tanıtım faaliyetlerinin yapılmasına karar verildi.   B-     Öğretim kurumlarında düzenlenecek kamplarla ilgili olarak;   1-İmam Hatip Liseleri arasında sosyal sportif ve sanatsal faaliyetlerin arttırılması, bu amaçla sosyalleşmenin ve birlikteliğin sağlanması amacıyla masa tenisi, geleneksel okçuluk, izcilik, doğa yürüyüşü, fotoğraf , kısa film etkinliklerin yapılmasına karar verilmiştir.   2-Yaz döneminde belirlenecek bir okulumuzun yurdu kullanılarak yatılı da olabilecek şekilde iki üç haftalık üniversiteye hazırlık kamplarının düzenlenmesine karar verildi.   3- Diğer illerdeki üniversite ile gezi yapılması kararlaştırıldı.   C-     Görünürlük faaliyetleriyle ilgili olarak;   1- Tüm okullarımızın kendi faaliyetleriyle ilgili afiş ve broşürler hazırlaması ve bu çalışmaların ilimizdeki ortaokullarda paylaşılmasına karar verilmiştir.   2-Okullarımızın yaptığı çalışmaların sosyal medyada paylaşılmak üzere, sanal olarak ortaokul ve lise müdürlüklerine ulaştırılmasına karar verildi.   3- Sosyal medyanın daha etkin kullanılmasına karar verildi.   4- Okul görünürlüğüne katkı sağlayacak öğrencilere ufuk açacak kariyer sahibi kişilerin öğrencilerle buluşturulmasına karar verildi.   D-     Deneme sınavlarıyla ilgili olarak;   1- İl genelinde tüm İmam Hatip Liselerinin katılacağı ortak deneme sınavının düzenlenmesine karar verilmiştir.   2- Deneme sınavlarında öğrencilerin akademik takiplerini sağlamak amacıyla takip sistemi programlarının kullanılmasına karar verilmiştir.

Şbt

HEDEF YKS 2024 Üniversite hazırlık programı hazırlandı.

Şbt

Milli savunma üniversitesinin bilgilendirme afişi okul panosunda yayınlandı.

Şbt

Sınıf rehber öğretmenleri tarafından HEDEF YKS 2024 kapsamında sınav analizi yapıldı.

Şbt

Ara dönem HEDEF YKS 2024 kapsamında yapılan kamp programının değerlendirme raporu yayınlandı.

Ara

DYK kursuna katılan öğretmen ve  öğrencilere motivason semineri yapıldı

Ara

Mesleki rehberlik bağlamında, okul rehberlik servisi koordinesinde farklı mesleklere sahip kişilerin öğrencilerle yüz yüze mesleki rehberlik çalışması yapıldı.

Ara

2023 YKS sınıavın da başarılı olan öğrencilerin sınava hazırlanan 12. sınıf öğrencileri ile buluştu.

Ara

Hedef YKS 2024 ara dönem kamp programı öğrencilerle paylaşıldı.

Ara

HEDEF YKS 2024 kapsamında deneme sınavı takvimi öğrencilerle paylaşıldı.

Ekm

Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün Hedef YKS 2024 Projesi kapsamında okulumuzdaki 12. Sınıf öğrencilerimize yönelik tanıtım ve bilgilendirme toplantıları düzenlendi.

Yapılan bilgilendirme çalışmalarında okul idaresi ve Rehber Öğretmeni tarafından;

- 2023-2024 Eğitim öğretim yılında yapılması planlanan Sınav Soru Rehberliği faaliyetlerinin tanıtımı

- DYK ların bilgilendirilmesi

- Yıl boyunca yapılması planlanan kamp programları hakkında bilgi

- YKS sınav süreci ve doğrı hazırlanma yöntemleri hakkında bilgilendirme

yapıldı.

 

Ekm

Din Öğretimi Genel Müdrülüğü'nün Koordinesinde gerçekleşen Hedef YKS 2024 Üniversiyete Hazırlık Projesi 2023-2024 eğitim öğretim yılında okulumuzda uygulanmaya başlamıştır.